tisdag 26 januari 2010

Dagens

Med det här inlägget vill jag bara hålla tummarna för att min lillasyster inte har ihjäl någon av gamlingarna på sin praktikplats ;)

(Hon kommer förövrigt bli en fantastisk undersköterska!)

Jobb, jobb

Ingen ridning igår eftersom jag jobbade. Det var kanske bra att jag inte red, är fortfarande inte helt frisk efter förkylningen förra veckan. Känns dock inte så roligt att jag har typ 6 avbokningar att rida igen innan mars. Lycka till Ia!

Nu ska jag åka till Västberga och jobba 9,5 h. Mucho dinero!

torsdag 21 januari 2010

Svammel

Såhär kul kan man ha vid avsittning
Foto: Ronja Andersson

Förutsättningarna inför ridningen igår var inte de bästa, jag börjar bli förkyld och borde kanske egentligen inte ha ridit. Men ni vet ju hur stalltjejer är ;) Och det får man sota för idag, mår bara allmänt sämst idag. Kul att jag ska jobba idag, imorgon och på söndag plus att jag ska på anställningsintervju imorgon.

Ridningen gick i alla fall helt okej, han blev lite låg och tung men det var bättre på slutet. Jag var duktig som tog bort stigbyglarna igår igen. Det är verkligen döden för benen att rida utan stigbyglar, men jag behöver det! Jag vill ha fantastiska, långa ben när jag är klar med sitsträningen!

Annars så har det ju börjat bli dags att titta lite på tävlingar. Jag har dock ingen plan för tävlingsterminen än, dock blir säsongsstarten inte tidigare än april för det finns inga tävlingar som passar innan dess.. Vi får se om det blir några tävlingar, eller om det bara blir en träningssäsong? Speciellt eftersom jag eventuellt bara ska rida 1 dag i veckan nu också.. Det beror ju på hur det blir med jobb.

tisdag 19 januari 2010

Ridning

Ridningen igår gick riktigt bra! Först i början var han lite slingrig och sur för att jag inte riktigt tyckte som han tyckte, men efter att ha ridit konsekvent ett tag så gick det bra! Vi tränade på hörnpasseringar, mycket svårare än vad man kan tro.

Dessutom red jag utan stigbyglar på lektionen - utan att Lena sa åt oss. Då kände jag mig duktig. Klart att det var jobbigt, men jag trodde faktiskt inte att jag skulle dö. Framsteg!

Annat bra är att jag fick inga nya ridsår igår! Wiiiie! Dåligt är dock att jag har sjukt ont i ryggen under höger skulderblad.

Nu bär det av till jobbet, ska jobba 8.00 - 13.00 och sen hem och sen tillbaka igen 17.00 - 21.15. Kul värre!

söndag 17 januari 2010

Filmkväll

Mysig filmkväll med Sandra, Helena och Tilde ikväll! Vi såg Brudens bäste man, den har jag sett förut men den är bra, en riktig tjejfilm. Sen fick vi fantastisk middag lagad av Helenas mamma, massa godis och gottis till filmen och nu är jag tjock, mätt och glad!

Och nu blir det sängen..

fredag 15 januari 2010

Utveckling

Jag och Eden firar 2 år tillsammans nu. I januari 2007 så började jag rida honom, 1 maj 2007 debuterade vi lokalt tillsammans. Under årens gång så har vi haft olika problem och jag kan ofta känna att vi inte utvecklas någonting, att det bara står still och jag vill så mycket mer! Men så tittar man på bilder från då och inser att det faktiskt har hänt ett och annat.

Från juni 2007
Jag kommer ihåg att jag slet som ett djur med att få upp huvudet på honom och att han inte skulle springa runt och jag bar honom i mina armar. Det är fortfarande någonting vi jobbar på, men det har blivit BETYDLIGT bättre.
Från juni 2007
Här kan vi snacka näsan i bringan ;)


Världens finaste Eden, på Väsby den 4 oktober 2009.


Jag och Eden, maj 2009.
Problem kommer och går, vissa problem kommer man ihåg bättre än andra. För mig är det viktigt att kunna titta tillbaka och se hur det var då. Till exempel kommer jag ihåg att jag inte kunde börja trava utan att få ett galoppsteg först. Och så var det i typ över ett år! Men nu är det borta, och just nu känns det konstigt att jag hade det problemet. Jag kommer också ihåg när vi hade stora problem med takten, jag hade jättesvårt i övergångar/volter/vändningar. Det är också tack och lov borta nu..
Om du tänker på hur illa det var förr, då kan problemen du har idag kännas mindre. Det är också viktigt att komma ihåg att berömma hästen när den gör rätt. Ibland kanske den inte ens behöver göra rätt, bara göra bättre än förut.

torsdag 14 januari 2010

Jobba

Idag har jag varit på anställningsintervju! Det gick ganska bra, men jag tyckte lönen var för låg så jag tror inte att jag får det.. Men vi får se, de skulle ringa imorgon. Och imorgon ska jag på en till anställningsintervju, på Svenska Dagbladet i deras kundtjänst. Men det vet jag inte om jag vill ha, det är bara deltid och så är det en 2 veckors utbildning som börjar den 20:onde, så jag kommer inte kunna jobba någonting och det kan bli svårt att byta bort alla tider.

Ikväll ska jag i alla fall försöka skriva ut lite CV:n som jag kan åka och lämna in imorgon. Jag har panik - jag måste ha ett nytt jobb NU! Så om ni vet något eller om era föräldrar vet något som skulle passa mig så är det bara att hojta till. Jag kan tänka mig det mesta; barn, butik, kontor! (Men inte McDonalds..)

onsdag 13 januari 2010

Onsdag och kallt!

Dålig uppdatering igen! I'm sorry..

Idag var det första riddagen för onsdagsgrupperna, vi fortsatte på samma spår som vi gjorde förra måndagen. Mycket fokus på oss själva och på hur vi sitter. Jobbigt var det idag! Det är lite svårt att klä på sig rätt när det är -11 grader när man börjar rida. Jag hade strumpbyxor, ridbyxor, tjocka stallstrumpor, tunn t-shirt, fleecetröja x 2 och sen en tunnare jacka och en tjock dunjacka. Jag såg ut som en liten Michelingubbe men jag frös i alla fall inte om kroppen (händerna och fötterna är ju en annan sak - de fryser man alltid om).

Imorgon ska jag på anställningsintervju, vi får se hur det går..

torsdag 7 januari 2010

Gnällspik

Jag är en rätt gnällig människa, jag fryser, jag har ont, jag orkar inte, jag är kissnödig. I alla fall om man läser på bloggen!

Och nu kommer en sak till; jag har ont i ett revben. Så nu måste jag ta det lugnt, vad tråkigt för det var just idag jag hade tänkt börja träna.. HAHAHA

(Men förövrigt är jag duktig och tvättar mina tävlingssaker som har legat sen sista tävlingen, alltså 1 november..)

onsdag 6 januari 2010

Kallt i Stockholm

- 16 grader mitt på dagen! Kallt, så jag tror att jag bangar stallet idag. Jag håller mig till inomhusaktiviteter idag istället..

Såhär gulliga var jag och Eden på julafton!
Det fina täcket han har på sig är en julklapp från Sandra - ett brunt ylletäcke!

tisdag 5 januari 2010

Bajs

Jag är på sjukt dåligt humör, mitt hår behöver tvättas, jag orkar inte jobba imorgon och det är allmänt bara jobbigt när det visar -21 på temperaturmätaren.

Och den stora frågan är; duscha ikväll (och sova med blött hår - blöt kudde) eller gå upp i ottan imorgon och duscha då (och behöva gå upp en halvtimme tidigare)?

Bajs, bajs, bajs.

Jag vill ha sommar och sol och vara utan bekymmer.

Dagens ord

Är TRÄNINGSVÄRK!!

måndag 4 januari 2010

Måndagslektionen

Dagens ridlektion var brutal. Vi red utan stigbyglar i typ 25 minuter. Efteråt var mina ben som spagetti och jag hade nästan blodsmak i munnen. Det var bara -5 idag, men det kändes MYCKET kallare än igår när det var typ -13.. Men jag klarade hela ridlektionen utan att förfrysa varken fötter eller händer!

Vi kör alltid extra fokus på sitsen i början på varje termin, och idag pratade vi också om vilka förtjänster man faktiskt har. Jag, och många andra, är duktiga på att veta vad man är dålig på och behöver förbättra, men man är dålig på att berömma sig själv för det man är bra på. Därför kommer det nedan en lista på saker jag är bra på;
* Jag håller i tygeln ordentligt med hela handen sluten
* Jag sitter rakryggad
* Jag är ganska liksidig

Och sen en lista med saker jag behöver förbättra;
* Fortsätta kampen med skänkeln, släppa ner knän och hälar
* Inte bli så spänd i axlar, utan sitta emot med rygg och mage
* Och inte vara så bekväm av mig! (läs: LAT)

2009

Året som gick; i ord, bilder och resultat.

Tävlingsterminen började TIDIGT, redan den 8 februari. Vi red en LC:1 på Farsta, dömde gjorde Mona Rud och vi fick 68,52%. Det räckte till en fjärdeplacering! Bilderna lyser med sin frånvaro från denna tävling..
Sen var det ett långt uppehåll till nästa tävling, den 12 april. Uppladdningen var inte den bästa, jag kom hem dagen innan efter en vecka i Egypten. Isabelle var en ängel och fixade allt med Eden, så jag behövde bara hämta släpet på kvällen. Dessutom hade vi startnummer 6, tidig morgon var det. I LC:1 fick vi 62,59 % och i LB:2 vi fick 59,00 %. LC ritten var helt okej medan LB:n var katastrof! Domare var Eva Kristiansson och Eva Rydström.
Nästa tävling innebar revansch! Hemma på Överby hade vi den 26 april lokala dressyrtävlingar, jag red både Callaway och Eden. I LC:1 vann jag med Eden på 68,52 % och kom trea med Callaway 67,04 %. Min och Edens första vinst! I LB:1 fick jag och Eden 65,17 % och det räckte till en fjärdeplacering och 64.48 % med Callaway och det räckte till en femteplacering. Poängskillnaden mellan Eden och Callaway var dock bara två poäng, enligt mig skulle det ha varit BETYDLIGT mer, Eden gick bra och på Callaway fick jag inte vänsterställning på hela programmet.. Och Eden fick en 8:a på gångarterna i första klassen!
Två veckor senare var det dags för tävlingar på Gladö. Första klassen var LC:1, där fick vi 71,85 % och vann! Äntligen fick jag ett Agriatäcke som jag tjatat om så länge.. Domare var Jennifer Carlsson. (Och Sandra och Dion kom tvåa!) I andra klassen, LB:1, så fick vi snålare poäng, 61,72 % trots en helt okej ritt. Slutade som sista placerad, 10:a. Det blev en lång dag!


Den 17 maj var det tävlingar på Högvreten, därifrån kan jag tyvärr inte redovisa några procent för protokollen har försvunnit.. Jag red i alla fall bägge hästarna, i första klassen var vi strax utanför placering och i andra klassen kom jag på sjätteplats med bägge! Tror att vi hade 63,33 % i andra klassen, LB:3.

Och två veckor senare var det dags för Högvreten igen, nu bara med Eden. Eden var spänd som en fiolsträng, men på något underligt vänster red vi hela programmet okej ändå. 63,00 % fick vi av Fia Klarbrandt i LB:2, och kom första utanför placering.

Sista tävlingen för vårterminen var på Enskede på Sveriges nationaldag, den 6 juni! Protokollet från första klassen är borta, men han gick jättebra och vi kom femma. I andra klassen tyckte jag att han gick lika bra, men det tyckte inte domaren. Vi fick 63,33 % i LB:3 och kom utanför placering.

OCH SEN VAR DET DAGS FÖR SOMMARLOV!

På hösten drog tävlingssäsongen igång den 20 september på Sigtunabygden. LC:1 var programmet, procenten blev 70,74 % och vinst! Sandra och Zara kom tvåa! Marie Svedin dömde.

Nästa tävlingen gick den 4 oktober på Väsby, en LB:3. Startnummer 1 i hällregn och lera upp till Edens mage. Vi fick i alla fall 70,00 % av Ewa Svensson, med 8:or på sitsen och korrektheten! Och vi vann!

Helgen efter så tävlade vi på Solna, en LB:3 även den här gången. Vi fick bra flyt i programmet, kanske att jag red fram lite för länge så att han blev aningen låg i formen. Procenten blev i alla fall 67,58 % och det räckte till en andra plats. Domare idag var Birgitta Sundkvist.

25 oktober, Värmdö Ridklubb, LA-debut. Domare var Jennifer Carlsson, programmet gick helt okej med en liten miss. 66,31 % (!) och första utanför placering. Fantastiska Eden (och fantastiska Lena som peppat oss innan!) En väldigt nöjd Ia trots att det inte blev någon rosett den här gången.

Sista tävlingen gick på Vällingby, den 1 november. Vi red en LB:2, fick 68,67 % och vann. Dömde gjorde Marianne Kurlandsky. Eden var fin och vi hade ett bra flyt genom programmet.

Summering: Vi har haft ett väldigt bra tävlingsår 2009. Framförallt har vi blivit mycket stabilare och höjt lägsta nivån. Jag är väldigt nöjd med att vi faktiskt debuterade LA, för det var ett mål jag satte förra året. Inför 2010 ska vi fortsätta vara stabila i LB och rida lättare LA-klasser. Jag har även en förhoppning om att kunna rida Stockholmsmästerskapet för lektionshästar, som går i LA:3.

lördag 2 januari 2010

Nytt år

Okej, jag ber om ursäkt. Uppdateringen har varit sjukt dålig den senaste veckan. Egentligen har jag inte gjort någonting speciellt - jag hatar kyla och är allmänt bara anti. Jag vill helst av allt ligga i sängen hela dagarna och bara glo på TV.

Nyår var hur kul som helst! Vi alla var i våra essen.. Och det får ni tolka hur ni vill ;) Middagen som serverades var hur god som helst - fantastiskt när man har en tjejkompis som älskar att laga mat och baka och greja.

Och allmänt så kan jag säga att jag mår bättre. Det är skönt, både för mig och för min familj. Jag kan vara lite lätt hysterisk när jag är ledsen. Minst sagt.

Nu är det nytt år och vi börjar om på ny kula. Och min lilla prins har blivit hela 9 år gammal! Han är vuxen nu, på riktigt!

GOTT NYTT ÅR PÅ ER ALLIHOPA!