söndag 27 december 2009

Kallt!

Temperaturmätaren visar -8,3 grader här hemma, jag har ont i foten och jag fryser redan innan jag har gått ut. Det börjar bli dags att åka till stallet, jag är inte så sugen just nu, men det blir förhoppningsvis bättre när man väl kommer till stallet.

Och förövrigt så köpte jag en ny parfym igår, som jag inte hittar nu!! Fan vad irriterad jag blir på mig själv, jag ber till Gud att den antingen ligger i min bil eller att Isabelle har den. Jag har ingen lust att ha slänge 450 kr rakt i sjön!

lördag 26 december 2009

Bla, bla, bla

Dagen har spenderats med IKEA och Stinsen, har ju flyttat hem igen och jag vill få det lite fint på mitt rum! Jag har köpt nya förvaringslådor, ljus, en ny spegel, lakan, dörrhängare, papperskorg och lite annat krims krams. Det jag fortfarande behöver köpa är två blommor, gärna några som är nästintill omöjliga att döda eftersom jag verkligen inte har gröna fingrar. Ska kolla på jobbet imorgon!

Ikväll ska jag först äta middag hos mamma, vi ska äta fläskfilé, potatisgratäng och ugnsrostade rotfrukter. Efter det så blir det bio med Sandra och Isabelle - självklart är det New Moon vi ska se! Det blir myyyys!

Och idag är jag faktiskt lite hungrig idag, framsteg!

torsdag 24 december 2009

Julaftonsmorgon i stallet

Det har varit en helt underbar morgon i stallet, med grötfrukost, julklappsutdelning och uteritt! Jag fick superfina julklappar, tusen tack! På uteritten såg vi fyra älgar! Jättehäftigt, Sandra har bildbevis så vi får se när bilderna laddas upp här..

Annars så fick jag en jättefin julklapp av Flash, han hoppade på min fot två gånger så nu är jag otroligt öm, kan knappt gå och jag kan inte köra bil heller. Tånageln är blå, tån är svullen och hela foten dunkar. Härligt! Vi firar jul hos mamma i år, lite senare ikväll ska jag hem till pappa och leta reda på kryckor så jag i alla fall kan röra mig framåt..

GOD JUL!

onsdag 23 december 2009

Dagen före

Imorgon är det julafton! Traditionsenligt blir det morgon i stallet - ska bli mys! Grötfrukost och sen uteritt och efter det hjälps vi åt att fixa iordning stallet.

Annars känns det som att det kommer att bli en lång julafton.

Känslor

Ibland gör det så ont i hjärtat att jag tror att jag ska dö. Det är som att någon har tagit en kniv, skurit upp mitt bröst och slitit ut mitt hjärta. Sen har de spottat och stampat på det och stoppat tillbaka det i mitt bröst. Det går inte att andas. Det går inte att äta. Det går inte att sluta gråta.

Och det värsta är att det spelar ingen roll vad jag vill. Jag kan inte göra någonting åt det. Jag kan bli smalare, snyggare och bättre - men jag tror inte att det spelar någon roll.

Jag vill bara härifrån. Det spelar ingen roll var. Jag kan inte bo kvar här. Sverige, Europa, Asien, whatever. Allt är bättre än fucking Rotebro. Överallt finns alla jävla minnen. Och det går inte att sudda ut. Just nu känns det som att tårarna har tagit slut, äntligen. Nu är jag bara tom. Men ändå fylld med saknad.

Aldrig förr har jag kännt en sån stor olust till att leva.

tisdag 22 december 2009

Hoppning

Idag hade vi hoppning, det var roligt! Eden hoppade bra, förutom ett litet stopp men det tar jag på mig själv. Men jag saknade mina favorithästskötare! Jag är inte van att behöva göra iordning själv ;)

Annars så går mitt hjärta sönder, jag har inte ätit och behållt maten sen i fredags och jag tror att jag vill dö. Men det går bra.

måndag 21 december 2009

Dagens fråga

Är det möjligt att man kan vara allergisk mot en plastgran? Ända sen vi tog fram den nyser jag och min lillasyster konstant, den är inte dammig eller så eftersom vår mamma är städpedant..

Eden


Du är mitt livs stora kärlek.

Dålig natt

Jobbig natt i natt, sovit riktigt dåligt. Somnade inte förrän halv tre, vaknade med mardrömmar vid halv sju och somnade inte om förrän åtta någon gång. Känns sådär när jag ska åka och jobba i stallet och efter det rida (vilket förövrigt känns sådär med tanke på vilka ridsår jag har i rumpen just nu).

"Can you tell me what I should do
to be the most important thing in your life
What should I do how should I be
to get near you"

söndag 20 december 2009

Beslut

Jag tror att jag har bestämt mig för att inte plugga till våren. Det känns som att jag är mitt uppe i en mindre livskris, jag vet ingenting och jag vet inte hur jag känner. Och ska jag plugga vill jag inte göra det halvhjärtat.

Just nu har jag kontrakt på Coop till i april. Och efter det, vem vet? Mer Coop? Ut och resa? Det får framtiden säga..

(Och egentligen är det patetetiskt hur hela ens liv kan gå berg-och dalbana för en person. Jag kommer på mig själv att kolla lite extra på telefonen, sakna, tänka för mycket. Och jag vill inte säga det. Hoppas att denna inte läser detta nu..)

Uppdatering på alla plan

Dålig uppdatering på ett tag, men det blir så när jag har idétorka och ingenting att skriva.

Allt flyter på som vanligt, det börjar bli jul. Det luktar gott i stallet och det är fint när det är julpyntat. Just nu ligger ett TJOCKT snölager här hos oss i Sollentuna. Jag är inget big fan av snö men det ser ju fint ut när man tittar ut genom fönstret, och det är skönt att slippa leran i stallet. MEN jag hatar att skrapa rutorna, jag hatar när det inte går att öppna bildörren, jag hatar när det läcker in snö i skorna och jag hatar att frysa.

Idag var det ridning! Ridning på en söndag kan låta lite konstigt men det är betydligt skönare att rida 14.30 en söndag istället för 18.40 kvällen innan julafton ;) Angående julafton så känner jag mig lugn. Jag har inte riktigt planerna klara för julafton (stallet blir det definitivt men efter det får vi se) men alla julklappar är köpta. Kanske liiiite komplettering kvar - typ vindruvor till en fruktkorg och lite godis till en viss person. Men det är oerhört skönt! Ridningen gick bra idag, vi tränade basicsaker som att öka och minska steglängd/tempo, och det är ju så svårt! Det är så svårt att ha honom i en bra form och samtidigt göra dessa saker. Och jag rider fortfarande utan sporrar och jag känner att reaktionen för skänkeln är mycket bättre! Och att han har gått ner några kilo gör ju saken bara bättre, jag får ner skänkeln mycket bättre då när den hamnar lite under magen istället för på den, haha!

Och idag fick jag julklapp av Ronja och Klara - tack tjejer! Jag blev superglad, egentligen är det jag som ska tacka för att ni ställer upp i vått och torrt (speciellt när det är vått, kallt, jävligt tidigt och långtråkigt).

Till sist: NU ÄR DET BARA TVÅ DAGAR TILL ISABELLE KOMMER HEM! WIIIIE!

onsdag 16 december 2009

Dressyr och hoppning

När man får avboka så mycket lektioner som jag så får man ibland rida dubbelpass - det gjorde jag idag!

Först red jag dressyr på Decibell på min ordinarie ridtid, det gick sådär, jag red inte speciellt bra idag. Det var längesen och jag var trött och otaggad.. Andra lektionen var hoppning och då fick jag rida på Eden! Det var inte igår. Vi hade dessutom lyxen att bara vara fyra stycken, så det var perfekt! Det gick över förväntan.

Jag orkar inte skriva mer utförligt, jag är så trött att jag tror jag ska somna sittandes. Började jobba 8.00 imorse, sov inte särskilt många timmar i natt och sen jobbade jag till 16.15, direkt till stallet och stå med på Lisas lektion och sen ridning. Kul kväll helt enkelt!

tisdag 15 december 2009

Shoppi shoppi

Jag vet inte var den här dagen tog vägen, den har bara flugit förbi. Julklappsshopping för hela slanten! Nu är jag klar med även pappas, Jennys och Mias julklappar. Har också börjat med Simons. Målet att bli klar den här veckan känns inte allt för långt borta, jag ska åka på torsdag innan jobbet också.

Nu ska jag fixa med julklapparna jag köpt idag - eller ska jag sova..?

Snö

Såhär såg det ut när jag öppnade ytterdörren i morse. Snö är inte min favorit men det blir i alla fall ljusare ute! Snart ska jag och köpa julklappar, känns inte så lockande att behöva sätta sig i lilla igloon - alltså ODDY.

Favorit

Det här är en av mina favoritlåtar all time. Den är så fruktansvärt fin att man får ont i hjärtat, jag har lyssnat på den sen jag var 14 år och nu är jag 20, så matematiken kan ni göra själva. Då kanske ni förstår hur fin den är - eller så bara lyssnar ni...



"You're the sun when my rain is falling,
you're the moon when the night comes,
you're the air that I am breathing,
you're the one that makes me believe in destiny"

måndag 14 december 2009

Måndag

Dagen har som jag tidigare berättade bestått av jobb. 9 timmar på Coop svischade förbi idag! Härligt när det är så - annars tenderar det att vara åt andra hållet, att tiden sniglar sig förbi.

Morgondagen ska spenderas med julklappsshopping, får lön imorgon och jag vill ha alla julklappar avklarade innan den här veckan är slut. Och sen blir det säkert någon komplettering nästa vecka fast jag sagt att jag var klar.

Och dagens räddning; Libresse Feminine Wipes, perfekt när man har mens! Mens är annars ganska äckligt, jobbigt och meningslöst enligt mig..

Jobb idag

Idag är det jobb på schemat, 11.15 - 20.15. Känns tråkigt att missa ridningen men det blir så ibland, jag ska ju jobba varannan måndag hela nästa termin också så jag vet inte riktigt hur jag ska göra med ridningen. Kanske hyra ut halva min plats? Eller försöka rida på tisdagmorgnar istället? Jag vet faktiskt inte än..

Snart kommer Isabelle hem! Jag längtar verkligen - bara 8 dagar kvar! Wiho!

Och vädret suger ju, jag ska försöka övertala min älskling att vi ska boka en resa till Egypten eller något till typ mars - april. Det skulle inte sitta helt fel nu!

söndag 13 december 2009

Känslor

Just nu är det massor av känslor inom mig. Jag är arg, ledsen, förvirrad. Och egentligen helt utan anledning, bara spekulationer. Ibland känns livet svårt.

När jag är arg så städar jag. Vilket gör att vi just nu har det kliniskt rent hemma. Alla lister torkade, dörrarna torkade, dammat överallt - inklusive väggar, dammsugit, skurat, nybäddat. Det är jättefint och fräscht nu men det stillar inte mina känslor.

Och förresten var det en jättetrevlig julmiddag vi var på i stallet idag!

Idol 2009

Enligt mig var det helt rätt att Erik vann - han är verkligen en idol! Och för en gångs skull är vinnarlåten BRA! Jag älskar den, just nu i alla fall. Om några veckor är den nog sönderspelad.

Många har åsikter om att Eriks flickvän var på scenen efter att han vann. På löpsedlarna kunde man idag (eller ja; igår) läsa att Laila Bagge sågar Idol-Eriks flickvän för att hon var på scenen för länge. Jag tycker bara att alla ska slänga sig i väggen - det är ju klart att han vill dela sin glädje med den personen han älskar mest på hela jorden. Jag tycker att det var helt urgulligt.


IDOL-VINNARE 2009 - ERIK GRÖNWALL!

Förövrigt så såg jag och Sandra New Moon igen idag (eller igår om man ska vara petig), jag älskar Edward mer och mer för varje gång jag läser böckerna eller ser filmerna. Och nu är det inte långt kvar tills vi ska se den igen, nästa gång med Isabelle! Det kan ju inte bli bättre, mina favorittjejer och Edward - PÅ EN OCH SAMMA GÅNG!

Julklappsinslagning

Denna kväll har totalt dedikerats till julklappsinslagning, något som jag fullkomligen älskar! Alla julklappar jag har köpt än så länge har ikväll blivit inslagna. Det är hur kul som helst men det tar tid att göra fina klappar! Jag ska försöka bli klar med julklappsshoppandet i nästa vecka tänkte jag, skönt att slippa vara ute i sista stund.


Fina paket


Det här paketet var nog det jag blev mest nöjd med, varför vet jag inte för det var egentligen ingenting speciellt med det. Det är till lillasyster Jenny.. Undra vad vi kan hitta innanför pappret!

lördag 12 december 2009

Beslutsångest

Jag har kommit in på Uppsala Universitet, bara en kurs, 15 hp Juridisk Översiktskurs. Jag har sån beslutsångest. Egentligen vill jag börja plugga. Men det är ju det ekonomiska som känns tungt. Pendla fram och tillbaka till Uppsala varje dag - bensinkostnaden kommer skjuta i taket. Jag kommer inte att kunna jobba lika mycket. Jag kommer troligtvis att behöva sluta rida en dag i veckan. Men samtidigt känns det dumt att skjuta på det. Det är ju det här jag vill, tror jag. Jag kanske inte kommer in nästa termin. Och jag lär inte vara mer redo då.

Den 21 december ska man ha bestämt sig. Ska jag plugga juridik i Uppsala, hoppas att jag kan läsa fristående kurser så jag får ihop en examen, eller kan hoppa på Juridiklinjen? Eller ska jag plugga till lärare i Stockholm? Eller ska jag inte plugga över huvud taget? Och jag vet ju inte hur mycket jag kommer att få jobba på Coop. Hur ska jag klara av att leva på 2800 kr i månaden + lite jobbpengar från Coop? När man är van med i alla fall över 10 000 kr.

Beslutsångest 1000 gånger om!

Julklappslista

Det börjar bli hög tid att börja köpa julklappar om ni inte redan har gjort det. För egen del ligger jag ganska bra till, tänkte skriva en liten lista till mig själv som jag delar med mig av vilka som är klara och inte..

Simon: Inte klar, vet ungefär vad jag ska köpa
Mia: Inte klar, vet ungefär vad jag ska köpa
Matte: Inte klar, vet ungefär vad jag/vi ska köpa
Niklas: Påbörjad
Mamma: Påbörjad
Uffe: Klar
Pappa: Klar (ska eventuellt kompletteras)
Lotta: Klar
Jenny: Påbörjad
Malin: Klar
Lina: Klar
Ronja: Klar
Klara: Klar
Sandra: Klar (ska eventuellt kompletteras)
Isabelle: Klar
Lena: Inte klar, måste prata med Sandra
Farmor: Beställd
Eden: Påbörjad
Simons kusiner: Inte klar

Jag känner att jag har ganska många julklappar att köpa i år. Men det är roligt! Jag tror faktiskt att jag ska börja slå in julklapparna imorgon, frågan är bara vad min snörstrimlare är - för er som inte vet så älskar jag att göra fina paket!

Och så måste jag skriva en önskelista till mig själv, påtryckningarna är hårda från alla mina tre familjer - det vill säga mamma, pappa och Simons familj. Så jag behöver er hjälp; vad önskar man sig i julklapp när det känns som att man har allt? I alla fall i hästväg!

Julpyntning

Det här blir mitt 100 inlägg i bloggen! Coolt, jag är imponerad över mig själv hur länge jag har fortsatt. Lite längre fram kommer det säkert att vara roligt att ha bloggen och se hur både jag och Eden har utvecklats, skratta lite åt problemen vi hade och sporras att fortsätta rida och tävla.

Idag har det varit en ganska händelsefylld dag. Först var det första spadtaget av byggnationen av stallet, tyvärr dröjer det ganska länge till spadtag nummer två. I månadsskiftet februari/mars beräknas bygget sätta igång, jag vet dock inte om det är rivning som är planen då eller om det ska börja byggas då. Det är ju lite att fixa och dona med innan det är klart att rivas.. Och tiden går fort!

Sen har vi julpyntat, och i år blev granriset faktiskt riktigt fint! Men händerna gör ont nu av alla barr, det sved som attan när jag tvättade händerna efter stallet. Vi (jag, Klara och Ronja) körde på klassisk pyntning med rött och silver. Eller egentligen jag eftersom det var jag som köpte pynt och gjorde större delen av pyntningen, men det var Klara och Ronja som stod som ansvariga och de var utmärkta assistenter och smakråd! Nästa år tror jag dock att vi ska köra på någonting lite roligare, Sofia körde silver och vitt och det blev jättefint! Dion fick rosa och silver, det blev också fint men det passar ju inte till en kille. I ponnystallet hann jag knappt kolla..

Ska se om jag kan låna familjen Fungdals kamera och fota julpyntningen imorgon, som jag tidigare har skrivit har jag ju haft sönder min egen.. Och det luktar ju så härligt när man kommer in i stora stallet när alla har satt upp granris! (Och Nadine är en mästare på att sätta upp granris, beviset ser ni på Dions box!)

torsdag 10 december 2009

Ond onsdag

Igår fick jag rida Decibell, tyvärr kunde jag bara rida en stund sen fick jag akut ont i magen - hoppade av och sprang till toaletten. Det lättade lite så jag började rida igen men sen fick jag ont i magen igen, så det var ingen idé att fortsätta rida.

Kändes lite slösaktigt på pengar när det är så fruktansvärt dyrt att rida, men samtidigt kan man ju inte rida och ha ont. Idag mår jag i alla fall bättre.


Jag och Decibell, i september -05
nn
Imorgon är det första spadtaget på bygget av nya stallet! Klockan 15.00 för er som vill vara med. Och sen julpyntning - kan ni förstå att det Lucia i helgen? Tiden går så sjukt fort.

onsdag 9 december 2009

Cavaletti

Det har fortfarande inte blivit någon fotografering av Ullareds-sakerna. Men däremot har det ju varit visning i stallet!

I måndags red jag Viola, vi hade cavaletti. Jag märkte själv att jag var lite osäker i början, men det blev bättre sen! Eftersom jag är lite feg vad det gäller hoppning så har jag en tendens att söva hästarna jag rider på, och det lyckades jag med på Viola också. Och sen gick det för fort. Men efter ett par försök blev det riktigt bra, hon hoppade mjukt och landade i rätt galopp efteråt.

Jag är riktigt nöjd med mig själv efter måndagens lektion, för det var ju Viola som fick mig att bli så osäker på att hoppa. Idag är det onsdag och ridning igen, men jag tror det var dressyr idag. Undra vem jag får rida idag - Eden kanske?

Eden hade förresten kolik igår stackarn, men det var bara lite lindrigt och gick över fort. Tur!

söndag 6 december 2009

Ullared für alle

Nu är vi hemma efter en helg av shopping! Bara det jobbiga kvar nu - uppackning. Det blir också lite fotograftering, i alla fall av hästsakerna så publicerar jag det lite senare ikväll.

Jag har saknat er alla i stallet!

fredag 4 december 2009

Så det kan bli

Nyss när jag skulle logga in på bilddagboken så skrev jag följande;
Användarnamn: iafis

Hm, inte riktigt rätt va? Tur att jag höll fingrarna i styr när jag reggade mig på bilddagboken!

torsdag 3 december 2009

Allmänt babbel

Nu är det dålig uppdatering igen, jag har inte så mycket att skriva när jag bara är hemma och slappar och jobbar. Imorgon jobbar jag kväll (ovanligt va?) och sen är jag ledig för vi ska åka till Ullared! Det ska bli så kul - dels att få shoppa lite och dels att få komma bort lite.

Imorgon står tvättning på dagsschemat, oerhört spännande. Vi (jag och Simon men egentligen bara jag eftersom Simon inte tvättar) har inte tvättat på över en månad. Jag älskar underkläder men nu börjar det tryta i lådan. Inga rena civila kläder och inga rena stallkläder heller. Inte ens mina tävlingskläder har blivit tvättade än, det var ju bara en månad sen jag tävlade sista tävlingen. Ibland är jag hopplös!

tisdag 1 december 2009

Julklappsfunderingar

VÄRLDENS GULLIGASTE HÄSTSKÖTARE!

Men frågan är; vad ger man sånna gullisar i julklapp? Hästig eller ohästigt? Vad tycker ni som läser? :)

Julklappar är roligt, men också så otroligt svårt. Jag vet ju inte ens vad jag själv vill ha. Och sen är det inte EN person som ska ha en julklapp, det är typ 20 personer som ska ha julklappar. Men jag längtar, det var nästan lite härligt idag när det var kallt ute!

Goodie


Vissa hästar lämnar ett stort avtryck i hjärtat.
Det går inte en dag utan att jag tänker på dig.

GISH shopping

Det blev inte alls särskilt mycket shopping i år på Globen, dels fanns det inte så mycket snygga saker och dels så höll jag igen lite för vi ska ju åka till Ullared i helgen! Det blev i alla fall hela två saker;


En tränsväska från Sjöhagen, kostade 100 kr

4 nummer av Min Häst för 30 kr