måndag 30 november 2009

Ridningen, och inte på Eden

Viola, foto: Lisa Hugner (som jag snott av henne från bilddagboken)

Faktiskt ganska otippat så red jag inte Eden idag, trots att han gick med på vår lektion. Jag fick rida Viola istället och det förvånar mig att jag tyckte att det var roligt! Jag var koncentrerad på ridningen och brydde mig inte om Eden, i vanliga fall är jag lite töntig och tycker att det är jobbigt att någon annan rider Eden när jag rider på samma lektion. Tommy var så gullig med Eden så det gick bra idag!

Viola kändes fin, jag ställde inga större krav utan försökte bara känna lite hur det var att rida en annan häst. Kämpade lite med halvhalter och få henne att inte tippa in näsan för mycket och inte heller bli stark. Det är stor skillnad från för ett år sen! Jag har bara ridit henne när hon var under igångsättning och då var det inte roligt, hon var extremt grinig mot skänkeln då och jag fick kämpa i varje steg för att inte ramla av (okej, riktigt så illa var det inte men ni förstår principen) för att hon sparkade så mycket mot skänkeln.

Annars så har jag och Sandra varit i stallet idag och gjort lappar till diverse US aktiviteter, nu kan man anmäla sig till både JULPYNTNINGEN och JULÖVERNATTNINGEN! Så se till att göra det, det är begränsat antal platser så först till kvarn!

lördag 28 november 2009

Skuttiliskutt och Globen

Fredag morgon var det uppstigning 06.30, fixa iordning mig och sen åkte jag till stallet och hoppade på Eden! Han hoppade jättefint, han var lugn och gjorde mjuka språng och vi lyckades byta galopp ett par gånger också! Fick jobba riktigt hårt med ställningen, Lena har några teorier om varför han är så svår att ställa men så lätt att böja halsen på. Det handlar om att han var otroligt vek i nacken förut, så när han var unghäst så fick han säkert springa runt så och man struntade i att ställa honom, nöjd över att han gick med eftergift. Sen så har han fått ganska grov nacke nu på sista tiden vilket gör att det inte är helt enkelt att ställa honom. Men jag är toknöjd över känslan på hoppasset!

Efter det var det Globen, vi satt i kö från Kista till Globen, istället för att ha varit där på 25 minuter så tog det över 1 timme, väldigt kul. Showen var bra och han fransosen som gjorde frihetsdressyr! Jag är mäkta imponerad! Det enda jag har att anmärka om är att jag inte gillar när man lär hästar att lägga sig ner.. Det är den största underkastelse ett flyktdjur kan göra och det är jag lite skeptisk till. Men det var fantastiskt ändå! Vi var inte hemma förrän kvart i ett, det var kö ut ur parkeringsgaraget, vi stod över 20 minuter och fick stänga av bilden flera gånger för att det verkligen stod helt stilla. Så idag är jag trött.

Nu kommer Sandra och hämtar mig om 5 minuter, bäst att sätta fart. Det är dags för Globen igen! Idag är det dressyr!

torsdag 26 november 2009

Dressyr idag och hoppning imorgon

Idag har jag ridit! Det kändes som att det var sjukt längesen, men det var "bara" en vecka sen. I början kändes Eden lång, stark och bara allmänt ovillig men jag fortsatte med min plan och min ridning och till slut kändes han riktigt fin! Tyvärr så dog jag när vi skulle galoppera i slutet, jag var tvungen att stanna och ta min astmamedicin och klä av mig, jag kunde inte andas och jag svettades som en gris. Så jag hann inte riktigt rida igenom högergaloppen ordentligt, vilket jag gärna hade velat.

Det är inte alls många timmar tills jag ska åka till stallet igen, imorgon bitti ska jag upp och hoppa Eden innan jag börjar jobbet. Han hade hoppat igår på någon lektion och det hade tydligen inte gått så bra och han hade blivit osäker, så Lena frågade om jag kunde hoppa några språng imorgon. Det är tråkigt för varje bakslag han får i hoppningen, dels för att det gör ont i mitt hjärta att veta att han tycker att någonting är obehagligt och läskigt och dels för att hoppningen är så bra för honom! Både för framåtbjudningen, kvickheten i både huvud och ben och ryggmuskulaturen är det toppen för.

Efter jobbet imorgon så är det Globen Horse Show, jag och Sandra åker dit tillsammans och sen möter vi upp Helena och Lisa där. Tilde och Sara är även där men de ska inte sitta tillsammans med oss. Påminnelse till mig själv: Ta fram biljetterna, tömma jackfickorna på skräp!

Natti!

onsdag 25 november 2009

Jobba

Det har varit väldigt dålig uppdatering från min sida nu. Jag mår inte så bra just nu, jag känner mig utsliten för att det enda jag gör är att jobba, jobba, jobba. Och det enda jag vill göra när jag inte jobbar är att sova. För jag är konstant trött.

På fredag är det i alla fall Globen Horse Show och det ska bli roligt, och helgen efter det så åker vi till Ullared! Pepp, pepp, pepp till mig själv.

fredag 20 november 2009

Edward Cullen

Snygg bild på Sandra från igår..
Han på popcornkartongen är i alla fall en heting!

New Moon

Var inte helt otippat sjukt bra! Åååååh, jag skulle kunna gå och se den idag igen!

torsdag 19 november 2009

Ridning, avmaskning och New Moon!

Det har varit en rolig dag och bättre blir den! Jag och Sandra lunchade vid 11.00, jag åt tomatsoppa som inte var så god och hon åt paj, jag ångrar att jag inte tog paj istället. Under lunchen frågade Lena (min tränare och ridskolechef där jag rider) om jag ville rida en stund på Tolliver och det ville jag självklart! För er som inte vet så red jag Tolliver när han kom, jag och Sandra hade fyra hästar hemma på Överby hela sommaren. Så vi red 2 hästar om dagen i 5 dagar i veckan, jag tror aldrig jag har varit så vältränad som då. Jag red Tolliver och Decibell och Sandra red Viola och Zara.

Det var verkligen en upplevelse att rida på Tolliver i början! Han gick inte fram för skänkeln för fem öre, benen var spagetti när man precis hade börjat trava. Galoppen var ungefär 6 galoppsprång på en långsida, det var ren lycka om man fick rätt galopp. Han var så himla oliksidig, det var helt sjukt. Det var jätteroligt att rida honom idag, i början var det bara jag som red honom och sen red jag honom i alla fall någon gång i veckan samt på helgen. Men nu var det hela 7 månader sen sist! Han har verkligen utvecklats till en fin liten ponny!

Söt som socker är han också

Sen friserade jag Eden, när till och med Lena klagar på att manen är lång så är det illa. Så jag klippte den riktigt kort, så slipper jag göra det så många gånger. Det är ju långt till nästa tävling så.. Efter frisering av Eden så var det dags att avmaska hästarna, alla var snälla förutom Donnerstein som kunde dra upp huvudet med mig hängandes i grimman.

Mumsigt avmaskningsmedel, som dessutom är gult som gör jättesnygga fläckar på kläderna..

Och kvällen blir bra också - det är ju förhandspremiär av NEW MOON med bästaste Sandra!

Såhär snygg var Sandra i stallet idag när vi avmaskade hästarna!

Hopplös

Jag har fortfarande varken kommit i säng eller i duschen.. Men nu sätter jag fart!

onsdag 18 november 2009

Onsdag

Det gick bra för mamma med operationen idag, efter vi hade varit på St. Eriks ögonsjukhus så åt vi frukost på ett mysigt café och sen strosade vi lite i stan. Vi besökte bland annat en nyöppnad hästbutik men det fanns INGENTING i hela butiken jag ville ha. Förutom ett par lackade läderridstövlar från Könings som kostade 9000 kr.

Idag hade vi hoppning, det gick faktiskt ganska bra. Jag var lite lugnare än vanligt och han hoppade faktiskt ganska bra! Vi red en jättebra övning hela lektionen där man verkligen fick jobba hela tiden, det var bra för vi fick hoppa många språng och det blev inte så mycket stillastående tid. Vi hoppade dels ett litet cavalettihinder som stod på volt och sen hoppade vi en 5 ½:a på diagonalen. När jag fick igenom halvhalterna ordentligt fick vi jättefina språng, när de inte riktigt går igenom går det för snabbt och då blir sprången spända. Det känns tråkigt att jag missar ridningen nästa vecka för att jag ska jobba, jag hade gärna varit med och hoppat nästa gång.

Idag bröt jag onsdagsrutinen, idag åkte jag hem till Simon direkt efter ridningen. Dels hade jag redan träffat mamma idag och dels hade jag ingen lust att gå ut i regnet fler gånger än jag behövde. Det negativa med att åka till Simon är att jag aldrig kommer för mig att duscha, så nu sitter jag fortfarande här oduschad efter ridningen.

Såhär söt är jag just nu, jag sitter här med Simons pyjamasbyxor och myströja på mig, osminkad (grät så mycket på Grey's att det var ju bara att tvätta bort i pausen..) Och jag sitter konstigt med benen för att jag har ridsår i rumpan så jag kan knappt sitta vanligt på en hård stol.

tisdag 17 november 2009

Operation och onsdagsplaner

Det har varit skönt med en ledig förmiddag idag! På eftermiddagen så har jag varit i stallet och fixat, sen jobb 15.30 - 22.15. Min kamera ville dock inte vara med idag, den sa bara att minneskortet var skrivskyddat? Jag vet inte riktigt, ska försöka ta bort alla bilder och se om det löser sig. Typiskt mig att ha sönder allt jag äger och har.

Imorgon ska min mamma operera sitt ena öga där hon har som en "köttslamsa" som hänger när man lyfter ögonlocket. Hon har haft den i flera år men inte tänkt på det utan nämnde det för doktorn när hon var där av en annan anledning. Tydligen var det inte alls bra och hon fick en remiss till en ögonspecialist, och nu idag fick hon en akut operationstid imorgon klockan 8.00. Efter hon är opererad så kommer de att ta prover på vävnaden för att se om det är cancer eller inte, det är tydligen det som läkarna är rädda för.. Så vi håller tummarna för att det inte är någonting.

Eftersom det är ögat som ska opereras så kommer hon kanske inte se helt efteråt imorgon så snäll som jag är ska jag följa med henne. (Och sen tror jag att hon faktiskt är lite skraj och behöver sällskap! Vem är inte skraj när de ska sticka en nål i ögat när man är vaken?) Kul att vi ska åka med tåget 7.02, vilket betyder uppstigning 6.00. Ni som känner mig borde bli överraskade, kanske till och med chockade, över faktumet att jag ska åka tåg. Jag hatar det och kommer inte ens ihåg när jag gjorde det senast. Så imorgon får jag pluspoäng för att jag är en snäll dotter.

Onsdagsplanerna är sedan att åka hem, byta om och hämta bilen och förhoppningsvis komma till stallet innan lunch så jag och Sandra kan luncha tillsammans! Fast det vet hon inte än, haha. Men jag vet att hon inte tvekar på lunch med mig! Vid tjugo i fyra ska jag vara med på Lisas lektion och sen rider jag själv 18.40. Och sen är det traditionsenligt dusch och Grey's hos mamma på kvällen! Det känns som att onsdagen kommer att gå fort, vilket är tur för på torsdag är det New Moon premiär!! YEEEEAH!

Mocka bajs

Nu ska jag alldeles strax bege mig till stallet, jag ska mocka och fixa mat åt Ville eftersom Lisa har opererat sig och inte får bära och lyfta. Det är faktiskt nästan roligt att mocka och fixa, jag gör det nästan aldrig eftersom jag inte jobbar förmiddagar i stallet längre.

Och förresten har jag Uffes bil för att ODDY ska få nya bromsar idag. Det är som att köra en traktor av större modell, den är stor och man ser ingenting och den är jobbig att svänga. Tacka gud för att jag får tillbaka ODDY ikväll, jag saknar honom.

måndag 16 november 2009

Måndag

Måndag idag och ridning. Det gick inte så bra, jag var stressad och på dåligt humör och det speglades av på hur Eden var att rida idag. Helt mitt fel. Jag rider DÅLIGT nu, jag tror verkligen att jag behöver träna på att rida andra hästar ett tag. Det konstiga är att jag vill göra det, för just nu känns det inte så roligt att rida på Eden. Jag känner mig hemsk för att jag rider så dåligt och han blir lidande av det.

Jag är inne i en tröttperiod. Det enda jag vill hela dagarna är att sova. Imorgon har jag i alla fall sovmorgon, ska bli så skönt. Kanske inte själva sovandet men att kunna ta det lugnt på morgonen, dricka en kopp kaffe (vuxenpoäng) och läsa DN. Och för att inte tråka ut er så blir det här sista gången jag skriver om hur trött jag är, för jag är inte den enda som är trött. Jag skyller på vädret!

EdeKursivn ser taggad ut inför ridningen!


Sandra och Phiolith, Sandra rider representerar Stockholm i Riksmästerskapet för lektionsryttare på söndag! Det går på Enköping, såklart att jag ska komma och heja.

Måndag 17.40 är en härlig grupp med helt olika människor! Här ser ni Tommy, stallets hustomte. Han höjer stämningen i gruppen med sina kommentarer och muttrande!

Ni som tittar in här regelbundet får gärna skriva en liten kommentar, så jag vet vilka ni är! Eller bara för att ha ett hum om hur många som läser. Om ni vill läsa om någonting speciellt så kan ni också skriva det i kommentarsfältet, jag läser alla (eller snarare de få som jag får..) kommentarer även om jag inte svarar på alla!

söndag 15 november 2009

Tråksöndag

Och idag blev det ännu sämre blogguppdatering än vanligt, jag har jobbat och sen var jag hos mamma och kollade One Tree Hill och Gossip Girl, jag är en riktig tv-serietjej!

Annars suger ju det här vädret musten ur en, bara grått, grått och ännu mera grått. Jag längtar till vår! Imorgon är det i alla fall ridning, ser fram emot det. Tror dessvärre att jag kommer att vara trött efter 8,5 timmars arbete innan ridningen. Och jag längtar ännu mer till tisdag för då har jag sovmorgon!

lördag 14 november 2009

Farsta 14/11

Idag var jag med min tränare Lena Wiman när hon tävlade på Farsta Ryttarvänner med sin häst Boleroz. Det var en MSVB:2 och som vanligt var det stadigt och välridet, lite spänd i bytena men annars jättefin! De fick 69,30 % och vann, så det var jättekul. Annars var vädret inte så spännande, ganska kallt och väldigt blött.. Farsta är en trevlig tävlingsplats med två bra ridhus och allt ligger ganska tätt ihop, skönt att slippa gå så långt. En sak som inte var lika bra var att man inte får ha med sin hunden någonstans (inte ridhus, cafeteria, framridningsridhus), det är någonting jag faktiskt tycker att man borde skriva i ryttarmeddelandet för det är ganska kallt för en hund att sitta i en bil i över tre timmar som en tävling faktiskt tar.

Det är också kul att de klubbar som har två ridhus arrangerar tävlingar även under vintermånaderna, det förlänger tävlingssäsongen så att man kan sprida ut starterna under en längre period, annars tenderar det att bli väldigt intensivt under en period för att vara helt dött under november, december, januari, februari och mars.

Drickapaus

Sandra gör snygga knoppar!

fredag 13 november 2009

Hundskötare

Idag har jag jobbat 10,25 h så jag är riktigt trött.. Börjar jobba igen 07.45 imorgon så egentligen borde jag redan ligga i sängen nu. Jag hade gjort det om det inte var så att FarmVille dummar sig med mig.

Imorgon så ska jag också följa med min tränare Lena när hon ska tävla på en av sina hästar, Boleroz. MSVB:2 på Farsta är det som gäller. Min bästa kompis Sandra är skötare åt Boleroz och jag följer med som skötare åt Sandras hund Bianca, haha! För er som inte vet så är Boleroz inte världens snällaste häst så jag är tusen gånger hellre hundskötare än hästskötare..

Foto på Lena och Boleroz från Överby Hästsportförenings traditionella sommartävlingar 2009. Fotograf är Anna-Karin Bromé, Sandra Andersson eller Jan Lindblad, det framgår inte riktigt. Bilden är snodd från Överbys hemsida, www.ohf.se.

Hästtransport

Vi letar lite efter en transport. (Med vi så menar jag och min pappa.) Under tävlingssäsongen är det oftast svårt att hitta transporter att låna eller hyra och jag är lite nojig och vill alltid ha samma. I höstas hyrde jag en transport under alla veckor jag tävlade från http://le-transportfordon.se/, det var jättesmidigt. Men helst vill jag ha ett eget, och sen kan pappa ha det till att köra saker i också så då blir det perfekt!

MEN det finns typ inga som uppfyller mina krav, och gör de det så är de svindyra. Jag vill ha;
- tvåaxlad
- fronturlastning
- bommar så hästen kan stå brett
- ljus inuti
- helst sadelkammare men det är inget måste
- hård mellanvägg
- max totalvikt 1500 kg

Tittar ju framförallt på StarTrailer och UMEsläp, för dessa har jag erfarenhet av och har bara positivt att säga.. Men en StarTrailer med fronturlastning från -01 kostar liksom 47.000 kr UTAN moms! Hoppas att priserna sjunker lite nu under vintern så får vi se vad vi kan hitta till våren. Eller så får jag hitta en sponsor. Är ni intresserad av att sponsra mig så är det bara att maila, iapettersson@hotmail.com eller ringa 073-5007443. Det är då framförallt en transport jag vill ha ;)

torsdag 12 november 2009

Världens finaste

Jag försöker lära mig photoshop, här är en bild på eden och mig som jag har gjort. Det är tusen gånger svårare än man tror!

Hoppfilm

Hoppfilm med mig och Decibell från 2008. När jag hoppar Decibell är jag inte det minsta rädd, för hon är så trygg.

onsdag 11 november 2009

Onsdag

Idag är det onsdag, onsdagar betyder ridning och Grey's! Före ridningen var jag otaggad, jag frös och ville egentligen mest åka hem. Vi hade cavaletti idag, det kändes ganska skönt och kravlöst. Eden gick faktiskt helt okej idag, jag fick bra reaktion på skänkeln men han blev lite låg fram. Mitt fel givetvis eftersom jag inte gjorde tillräckligt med halvhalter. Vi hoppade några småskutt också, de blev inga bra skutt utan vi kom fel och det blev spänt. Från och med nu kommer jag inte att rida med sporrar på Eden, jag behöver jobba på min sits och då framförallt skänklarna och då vill jag inte råka peta till honom med sporren. Dessutom vill jag inte behöva använda sporrarna utan bara ha de som en extra förstärkning.

Jag har en teori om att jag kanske ska hoppa lite andra hästar för jag förväntar mig att Eden ska göra som han alltid gjort, hoppa högt och sen att det ska gå fort efteråt. Hm, vi får se. Det är i alla fall hoppning nästa vecka så vi får se hur det går.

Dessutom har jag stått med på Lisas lektion idag 16.40, det gick ganska bra. Kul var det i alla fall! Gruppen som jag står med på är på en bra nivå, tillräckligt duktiga för att man inte ska behöva vara konstant orolig över hästar/barn och inte för duktiga så det är svårt att säga någonting till dem. Vi får se hur det utvecklar sig.. Nu ska jag i alla fall stå med på den här gruppen varje vecka ett tag framöver.

tisdag 10 november 2009

Tävlingsfilm

Nu när jag har lärt mig hur man länkar till filmer så tänkte jag passa på att lägga in filmen på mig och Eden från Vällingby Ridsällskap den 1 november en gång till. För er som inte vet så red vi en LB:2, fick 68,67 % och vann! Eden är född 2001, importerad från Polen och ägs av Överby Hästsportförening där han till vardags jobbar som ridskolehäst. Jag har äran att få låna Eden och vi har tävlat framgångsrikt upp till och med LA.

Snart Globen..

Jag, Sandra, Helena och Lisa ska gå på fredagens show, det var längesen jag var på showen så jag hoppas att den är bra! Sen ska jag och Sandra gå på dressyren på lördagmorgonen. Jag känner mig lite splittras angående att kolla på dressyreliten med tanke på de diskussioner som pågår kring dressyren angående rollkür, HF och andra träningsmetoder. Det är allmänt känt att Anky van Grusven, Edward Gal och många andra toppryttare använder sig av träningsmetoder som är tveksamma om det är djurplågeri eller inte. När hästen får blå tunga för att syretillförseln varit för dålig känns det ju inte rätt. Nu senast har det varit stora debatter om svenska Patrik Kittel och hans häst Scandic, det känns väldigt tråkigt då jag alltid haft en väldigt positiv uppfattning om Patrik.

I och med att allt detta har uppmärksammats så pass mycket på sista tiden så känns det lite fel att vilja ta avstånd från den typen av ridning men samtidigt titta på dessa ekipage när de tävlar. Nu har vi i alla fall bestämt att gå, jag hoppas innerligt att vi inte får se några hemska filmer eller bilder från framridningen till tävlingarna där ridningen är djurplågeri. Det skulle inte kännas bra att veta att man har njutit av fin ridning men att hästen har farit illa på vägen dit.

På bilden ser ni Scandics blåa tunga och nedan en film där Patrick rider Scandic.. Titta på filmen och bilda din egen uppfattning, spontant känner jag att det där är inte okej, men jag ska inte slå näven i bordet förrän jag har läst på mer om ämnet..

Att dejta en hästtjej

Att dejta eller vara tillsammans med en hästtjej är inte alltid det lättaste. Det är omöjligt att säga "jag har inte tid eller lust att åka till stallet idag" om man har en häst att ta hand om. Hästar i synnerhet, det ska mockas, fodras, borstas och motioneras.. Och sen är det lätt att det som bara skulle bli 2 timmar i stallet blir 4 timmar för att man träffar alla kompisar och börjar prata och det ena med det andra. Man kan dessutom aldrig förutse när hästen kommer att bli sjuk; är det på nyårsafton så är det på nyårsafton. Det finns ingenting annat att göra än att masa sig till stallet, hur lite man än vill.

För att få det att fungera tror jag att det är viktigt att vara tydlig ändå från början med att man har ett intresse som tar mycket tid. Sen måste man kunna kompromissa också, man kanske kan få hjälp någon dag i veckan om man har medryttare eller någon snäll stallkompis. Eller så involverar du killen i hästarna, han kan alltid hjälpa till att mocka och borsta!

Sen tror jag också att det finns positiva saker med att ha ett intresse som tar mycket tid - man hinner inte träffas jämt så man tröttnar inte på varandra :)

måndag 9 november 2009

Veckostart

Idag blev det inget stall, däremot en lång sovmorgon och den jobb på Coop. Tråkigt att missa ridningen för att jobba, men utan jobb så har jag helt enkelt inte råd att rida! Dagen på jobbet flöt på utan incidenter och så, det var lugnt och ganska meningslöst. Däremot fyllde en av mina arbetskamrater år idag, grattis Emma som blir hela 24 år idag. Hejdlöst gammal ;)

Imorgon ska jag jobba igen, men hinner till stallet innan! Ska pussa på Eden, ställa undan mina stövlar som min tränare har lånat och fixa åt Ville. På onsdag blir det mer stall, ska stå med på en av Lisas (en av ridskolans ridlärare, hon är även c-tränare i dressyr och LA-domare) lektioner för att lära mig lite mer. Efter det så blir det ridning och så ska jag fixa åt Ville igen!

En annan nyhet är att klantiga jag har haft sönder ytterligare en telefon. Så nu kan jag bara ringa, inte smsa. Typiskt mig! Ska försöka åka till mamma i veckan och se om hon har någon annan jag kan låna tills jag har lagat min..

Nu blir det 'Ljudet av ditt hjärta', tredje boken i Twilight-serien. Den är så sjukt bra!

Eden


Jag har äran att få rida på världens finaste häst.
Jag är inte säker på att jag förtjänar det.

söndag 8 november 2009

Programträning

Idag var det programridning på Överby, jag red LA:1. Det gick dåligt, jag började flera gånger att skratta för att jag red så dåligt. Det var flera faktorer som spelade in, det var svårt att rida fram på 20 x 20 m, speciellt när jag hade behövt få göra små volter, träna förvänd galopp och skänkelvikningar. Men det fick helt enkelt inte plats, speciellt inte när vi var FYRA! stycken att samsas på ytan.

Fick ingen vänsterböjning, ingen vänsterställning, galopp i mellantraven och tappade rytmen i högerförvända. Och en felfattning! Herregud, ni hör ju själva. Fick i alla fall 62,63 % och det var min tränare Lena Wiman som dömde och hon dömde lokal/regionalbedömning. Nu är jag taggad för att träna, tyvärr missar jag ridningen imorgon för att jag ska jobba.

Sen ska jag passa på att säga GRATTIS till pappa på farsdag (och också till min låtsaspappa Uffe som också har en stor plats i mitt liv..)

Söndagsplaner

Idag/imorgon (jag menar i alla fall söndag) kommer att bli en bra dag! Först programridning, sen jobbar jag 13.00 - 17.00 och har lektioner vilket alltid är roligt om än lite nervöst när det är ovana barn och ovana föräldrar att hålla reda på och efter ridning och jobb så är det Gossip Girl. Jag ska nog unna mig en stor godispåse, förr åt jag godis varje dag men jag har blivit bättre på det! Och eventuellt blir det också lite målning av ett rum hemma hos min pojkvän som ska bli film och datorrum.. Det får vi se imorgon.

Nu är det en trött Ia som ska gå och lägga sig. Skönt att kroppen har fått jobba lite så man känner att man lever! ;)

lördag 7 november 2009

Hölastning

Uppstigning 8.15 för att åka till stallet och lasta 15 ton hö! Ibland undrar man ju vad det är för hobby man håller på med. Det ska bli så skönt med nytt stall där vi (förhoppningsvis) inte behöver lasta hö som vi gör idag. Tur att det inte är speciellt ofta i alla fall.. Bra träning är det så det blir inget gym idag, och det hade det inte blivit annars heller ;)

Nu måste jag duscha, är full av hö hela jag! Sen jobb på Coop mellan 14.00 - 20.45!

Globen

Dålig uppdatering på bloggen idag, jag har börjar läsa Om jag kunde drömma igen och det plus mitt jobb tar all min tid!

Idag har Sandra bokat biljetter till oss på Globen, dock blir det inte det vanliga (küren) utan vi ska gå på kvällsshowen på fredagen och eventuellt ska vi också gå på lördagens dressyr. Men framför allt så åker vi dit för shoppingen!

Känns skönt att ha lite roliga saker att se fram emot när det är mörkt, kallt och allmänt tråkigt. Det ska också bli roligt att spendera lite kvalitétstid med Sandra, det var längesen nu. För er som inte vet så är jag och Sandra ett oslagbart team tillsammans!

Saker att se fram emot;
19 nov. NEW MOON PREMIÄR
27 nov. GLOBEN
4 dec. ULLARED

fredag 6 november 2009

Saknade vän


Tiden flyger iväg och det har nästan gått två månader. Två månader låter inte speciellt länge, men är det två månader utan att träffa en av sina bästa vänner så är det lång tid. Vid vissa tillfällen känns det verkligen fel att du inte är med. När vi satt och gjorde affischer till teorin. Vid spökövernattningen. Varje måndag och onsdag när vi har ridning. Nu kommer Globen-helgen och efter det Lucia. Och du kommer inte att vara hemma.

Ibland går det dagar utan att jag tänker särskilt på det och sen kommer dagar som den här där känslorna svämmar över. Jag saknar dig, av hela mitt hjärta.
nn
Och här sätter jag punkt innan jag börjar gråta på riktigt.

torsdag 5 november 2009

Tråktorsdag

Det blir knappt dagsljus utomhus! Bara grått, grått, grått. Jag är inte ett big fan av vinter i Sverige. Sov alldeles för länge idag, nu har jag i alla fall vaknat till liv, duschat och ätit frukost/lunch. Borde börja göra iordning mig för att åka till stall och jobb..

(Har anmält mig till programträning på söndag i stallet, ska rida LA:1!)

onsdag 4 november 2009

Gammal nyhet

Jag kom på att jag förut skrev att jag hade en jättespännande nyhet att berätta men som jag inte kunde berätta om just då. Nu är det officiellt och nu är jag så sen att det knappt är någon nyhet längre, haha.

ÖVERBY HÄSTSPORTFÖRENING SKA FÅ ETT NYTT STALL!!! (Inte en dag för tidigt..)

Beslutet fattades hos kommunstyrelsen den 28 oktober -09 och stallbygget kommer att påbörjas snarast. Det har redan varit byggare och tittat på marken vad som behöver göras innan man kan börja bygga ett stall där! Läget idag är ohållbart, just nu känns det knappt som att ponnystallet kommer att stå kvar tills det nya stallet är färdigbyggt; plankorna lossnar mellan hästarnas boxar, en viss söt ponny äter upp inredningen och träet ruttnar.

Samtidigt som ponnystallet är riktigt sunkigt är det också oerhört mysigt - det är många som aldrig kommer att få uppleva känslan av att stå och borsta i ponnystallet en kall vinterkväll när vinden viner utanför. Det är en speciell känsla, ponnystallet är så mysigt och det känns hemma!

Jag vill tacka alla som genom åren har kämpat för att Överby Hästsportförening ska få ett nytt stall. Utan er hade vi aldrig varit där vi är idag.

Länk till kommunpolitikern Lennart Gabrielssons blogg;
http://lennartsollentuna.blogspot.com/2009/10/overby-stall-ska-renoveras.html

Topponsdag

Onsdagar betyder i vanliga fall ridning och sen Grey's, men idag var det ingen vanlig onsdag. Den här veckan har vi teori måndag till onsdag, vilket är för att vi ska utveckla vår teoretiska bit och för att hästarna ska få en liten vila i mitten av terminen.

Under varje termin har vi två teoriomgångar, först har torsdag, fredag, lördag och söndagsgrupperna teori och sen har måndag, tisdag och onsdagsgrupperna teori. På så vis får hästarna två viloperioder på varje termin, vilket jag tror väldigt starkt på! Det är bra för hästarna att få vila, både fysiskt för eventuella småskador och psykiskt att det blir roligt att börja jobba igen! (Alla vet väl hur skönt det är med semester eller lov?!)

Annars så har det varit en ledig dag men jag har fått mycket gjort! Stallet - bakat bullar - lagat middag - tittat på Arga Snickaren på kanal5 och sen Grey's Anatomy! Dessutom kom det snö idag och det har varit iskallt ute!

Trasiga ridbyxor

Här kan ni se hur sömmen har släppt, bilden är tagen EFTER att de har varit på lagning.

När jag, Sandra och Isabelle var i Falsterbo i somras så köpte jag ett par fantastiskt snygga och sköna mörkblå ridbyxor från Kyra K.

Dessvärre har det inte varit något annat än strul sen jag köpte dessa. Första gången jag skulle rida så hör jag hur det knakar i sömmarna och så spricker sömmen. Eftersom det var helt nya byxor, dessutom av ett dyrare märke så ringde jag till butiken och förklarade läget. Fick skicka ner byxorna till Skåne så att de skulle lagas. Efter 3 veckor får jag tillbaka mina ridbyxor, använder de EN gång! - sen spricker sömmen igen. Nu är de nerskickade till Skåne igen - nu bad jag att de skulle byta hela sömmen och inte bara där den har lossnat.

Jag vet inte om det ett måndagsexemplar jag har fått eller om Kyras byxor brukar spricka? De flesta av mina ridbyxor är från Gekås och de har aldrig släppt en söm eller gått sönder på annat sätt, trots flitigt användande. Håller tummarna att mina byxor kommer i denna vecka, de är gudomligt sköna att rida i!

tisdag 3 november 2009

Tävlingsfilm

Nu har jag laddat upp filmen från när jag tävlade i helgen på Vällingby. Stort tack till Ronja som har filmat (fast hon missade början + att hon filmade sanden ibland ;)).

Länk till filmen; http://www.youtube.com/watch?v=WOoqY8zmTn0

Titta gärna och glöm inte att kommentera!

Tråktisdag

När det är teori i stallet så blir allt så lugnt.. Inga människor alls var det där ikväll. Skönt för människorna att få vila upp sig och för hästarna att få vara lite i fred.

Den här veckan känns som en äkta tråkvecka; Simon är sjuk, ingen ridning, mycket jobb, tråkigt väder, kallt hela tiden. Usch och fy! Då längtar jag bort till någonstans där det är varmt. Jag är avundsjuk på mina kompisar Lisa, Sara och Ally som är i Asien och har det varmt och bra!

Fina blommor i Egypten

Det ser inte helt fel ut! Varm och skönt på stranden i Egypten, jag och Mia (min pojkväns mamma)

måndag 2 november 2009

Tråkmåndag

Klockan är mer än läggdags och jag är dödstrött. Ändå kan jag inte förmå mig att resa mig ur datorstolen, gå och borsta tänderna och sen gå och lägga mig. Hela den här dagen har varit en segodag. Det känns som att jag har blivit översprungen av en flock hästar, jag har ont i ryggen (framförallt axlarna) och jag vill bara sova.

Idag var det teori igen, ganska skönt för jag har inget ridsug just nu. Idag har jag; handlat, bakat bröd, varit i stallet, packat upp alla saker från de två senaste tävlingarna, kollat på Ullared på kanal5 och suttit vid datorn alldeles för mycket.

Bilden är från när jag tog studenten den 5 juni -08. Jag känner att jag skulle behöva lite av den energin idag.
Foto: Anna-Karin Bromé

Ögongodis

Finns det någon tjej som inte har en crush på Edward Cullen? Den 19onde november ska jag och Sandra gå på premiären av New Moon med bonusen att Twilight visas före! Snacka om extas! Dock blir det inte lika mycket ögongodis i den här filmen eftersom Edward är frånvarande i större delen av filmen, men jag kan inte tänka mig att den blir annat än bra!

Om det är någon som inte har läst böckerna så rekommenderar jag verkligen att göra det. Böckerna är ännu bättre filmerna!

Minnen från 2008

Min dator hemma hos pappa är tillbaka från lagning! Inte för att jag har saknat den - den är OTROLIGT långsam och tangenterna är extremt sega eftersom en kär lillasyster har spillt Proviva fruktdryck på tangentbordet.

Det positiva är att jag kan kolla på alla gamla bilder! Här kommer ett urval från sommaren 2008;

Sara Metwally, väldigt snygg!

Sommarfet Decibell

Smutsig Sandra?

Vi var knäppa och red till Översjön för att bada. Sandra och Boleroz.

Och jag och Decibell

Sandra tar kort på sig själv i bilen.. Vi väntar på Carina utanför hennes jobb.

Simon hälsade på Eden på betet

Trötta och flummiga på loftet letandes delar till träns till Zara, Viola och Tolliver
Har många fler att bjuda på men det får bli vid ett senare tillfälle!

söndag 1 november 2009

Dödstrött

Samma status som efter förra tävlingen; jag är så trött att jag tror jag somnar sittandes. Men idag tycker dessutom min pojkvän att jag ska duscha innan jag går och lägger mig också. Det blev jobbigt men jag stinker häst och framförallt hästbajs så det låter som en bra idé.

Eden var SUPERFIN idag, liten småmiss efter skritten att han ville galoppera istället för trava men jag korrigerade det snabbt. Han var ridbar idag och kändes bra i formen! Vi lyckades i alla fall skrapa ihop 68,67 % (om jag inte missminner mig...) och vann! Överlycklig IA idag!

Nu är det sängen som gäller.. Eller nej, duschen!

Hästskötare

Idag är det tävling för mig och Eden på Vällingby, vi ska rida LB:2. Självklart följer Edens skötare Ronja och Klara med - det är toppen att ha så duktiga tjejer med sig! Nu ska jag åka till stallet och fixa iordning det sista samt säga hejdå till Kristin som åker till Linköping igen.